Evropské strukturální a investiční fondy - Petrážová, Kamila; Sedmihradská, Lucie; Trgiňa, Gejza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá tématem evropských strukturálních a investičních fondů v programovém období 2007-2013 v oblasti podpory dopravy. Hlavním cílem je poskytnout ucelený obraz o problematice strukturální politiky EU a na příkladu podpory dopravy v České republice nabídnout bližší pohled na rozdělení zdrojů mezi regiony soudržnosti a porovnání tohoto rozdělení s prioritami zmíněnými v souvisejících dokumentech. Bylo zjištěno, že multimodální přepravě byly v porovnání s ostatními druhy projektů věnovány nízké zdroje z EU i přes její deklarovanou důležitost. Dále bylo zjištěno, že nejvíce zdrojů bylo přiděleno regionu soudržnosti Jihozápad a naopak nejméně při přepočtení na jednoho obyvatele jich obdržel region soudržnosti Jihovýchod.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses