Rozpočtové určení daní - Šobotníková, Petra; Sedmihradská, Lucie; Tománková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce zkoumá dopady novely zákona o rozpočtovém určení daní a změn souvisejících právních předpisů účinných od roku 2013 na financování obcí a jimi zřizovaných škol. Hodnotí systém financování obcí potažmo škol před a po účinnosti novely a také problematiku úhrady neinvestičních výdajů za dojíždějící žáky. Hlavním cílem práce je metodou případové studie zhodnotit dopad zmíněné novely na datech za obce Strakonice a Mutěnice pro období 2010–2015 a zjistit, zda byla změna pro tyto obce přínosná či nikoli, a to především pro město Strakonice zřizující několik škol, které si teoreticky mělo polepšit.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses