Návrh systému pro měření a řízení výkonnosti ve firmě poskytující služby - Košut, Martin; Menšík, Michal; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem systému měření a řízení výkonnosti ve firmě poskytující ubytovací a wellness služby. Je členěna na teoretická východiska a aplikační část. Kapitola teoretická východiska vychází z odborné literatury vztahující se ke zvolenému tématu práce. Nejprve je definována výkonnost jako taková a následně ve vztahu k malým a středním podnikům. Dále jsou představeny poznatky týkající se systémů měření a řízení výkonnosti, z čeho se skládají, jaké jsou doporučení při jeho tvorbě, nástroje pro měření a další související skutečnosti. Následuje aplikační část, ve které je představena zkoumaná firma a popsán aktuální stav. Analyzovány jsou jednotlivé poskytované služby jak z pohledu výnosů, tak i souvztažných nákladů a dalších hodnotových veličin. Výsledkem je navržený systém měření a řízení výkonnosti, jehož kostru tvoří manažerská výsledovka skládající se primárně z finančních údajů, ale i údajů nefinančního charakteru. Z těchto údajů pak vychází navržené ukazatele pro měření a řízení výkonnosti konkrétní firmy.
Vedoucí práce: Michal Menšík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses