Implementace Mezinárodních standardů účetního výkaznictví do sekundárního vzdělávání - Pospíšil, Zdeněk (2017)
Diplomová práce na téma „Implementace Mezinárodních standardů účetního výkaznictví do sekundárního vzdělávání“ se zaobírá otázkou, zda-li je vhodné zařadit problematiku IFRS do systému učiva v účetnictví na obchodních akademiích. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části, teoretické, se čtenáři podrobně seznámí s regulací účetnictví v ČR a světovou harmonizací, kterou upravuje IFRS. V praktické části práce jsou uvedeny výsledky výzkumu didaktického testu, který zjišťoval dosavadní úroveň znalostí účetnictví, které jsou potřebné pro zvládnutí učiva o IFRS. Závěrečná a hlavní část diplomové práce obsahuje mnou sestavený návrh zařazení učiva o IFRS do předmětu účetnictví na obchodních akademiích. Součástí budou také schémata vlastní návrhy výkladových i procvičovacích příkladů.