Vybrané problémy spotřebitelských úvěrů - Hejnová, Daniela; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vybraných problémů trhu spotřebitelských úvěrů. Trh spotřebitelských úvěrů je zde mapován od vymezení aktuální legislativní úpravy, přes ohlédnutí se za vývojem objemu úvěrů a sazeb v České republice za posledních dvacet let, až po celkové zmapování zadlužení domácností v České republice a ohledem na vliv měnové a makroobezřetnostní politiky České národní banky. Vývoj zadlužení domácností s ohledem na spotřebitelské úvěry je pro porovnání sledován i ve Slovenské republice. Cílem této práce je komplexní analýza trhu spotřebitelských úvěrů zejména s důrazem na vývoj v prostředí po finanční krizi.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses