Řízení rizik v leasingové společnosti - Novotný, Tomáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Ševčíková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce popisuje proces řízení úvěrového rizika v leasingových společnostech. V práci je postupně představován vývoj leasingového trhu v České republice, hlavní nabízené finanční produkty, jejich výhody a nevýhody a porovnání schvalovacího procesu v leasingové společnosti a bance. Další část práce je věnovaná definici, klasifikaci a kvantifikaci různých rizik, se kterými se můžeme při schvalovacím procesu setkat. Hlavní část je pak věnována popisu celého schvalovacího procesu na praktickém příkladě. Důraz je kladen na analýzu klienta, předmětu financování a způsobu zajištění potencionálních rizik. V práci jsem se snažil o vytvoření jednotného uceleného systému, který by mohl být uplatněný při posuzování úvěrového rizika v leasingové společnosti. Metodologické prvky, které jsem v mé práci použil, jsou převážně analýzy, komparace a následné dedukce.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses