Nominální konvergence ČR k Německu v období 1993-2015 - Beneš, Jan; Zamrazilová, Eva, 1961-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá makroekonomickou analýzou nominální a reálné konvergence České republiky k Německu. Vysvětluje základní pojmy a ukazatele týkající se reálné a nominální konvergence ekonomiky. Následně jsou tyto poznatky použity pro analýzu statistických dat ze zkoumaného období 1993 až 2015. Pomocí metody komparace je srovnáván vývoj cenové hladiny a nominálního měnového kurzu v období 1993–2015. A to na základě sestavené časové řady, jejíž vývoj je analyzován a poté jsou syntetizovány dílčí faktory ovlivňující průběh této časové řady. Ze syntézy faktorů jsou vyřčeny obecné závěry týkající se vývoje cenové hladiny a nominálního měnového kurzu ve zkoumaném období 1993–2015.
Vedoucí práce: Eva Zamrazilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses