Zdanění digitálních nomádů - Kasalová, Hana (2017)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením daňového rezidentství u skupiny digitálních nomádů. Vymezuje pojem digitální nomád a propojuje zdroje jeho příjmů a přímé daně v oblasti mezinárodního zdanění. Práce se v celém svém rozsahu opírá o data vzešlá z empirického šetření a ročního pozorování života nejen českých digitálních nomádů. Na základě vlastního průzkumu jsou vytvořena stanoviska vedoucí k možným řešením správného stanovení daňového rezidentství spojeného s revoluční mobilitou pracovní síly této specifické skupiny osob.