Zdanění digitálních nomádů - Kasalová, Hana; Francírek, František; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením daňového rezidentství u skupiny digitálních nomádů. Vymezuje pojem digitální nomád a propojuje zdroje jeho příjmů a přímé daně v oblasti mezinárodního zdanění. Práce se v celém svém rozsahu opírá o data vzešlá z empirického šetření a ročního pozorování života nejen českých digitálních nomádů. Na základě vlastního průzkumu jsou vytvořena stanoviska vedoucí k možným řešením správného stanovení daňového rezidentství spojeného s revoluční mobilitou pracovní síly této specifické skupiny osob.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses