První konsolidace podle novelizovaných českých účetních předpisů - Bilá, Michaela (2017)
Práce je zaměřena na problematiku sestavení první konsolidované účetní závěrky dle českých účetních předpisů. V první časti jsou stručně zmíněné změny zákona o účetnictví účinné od roku 2016, dále je vymezena úprava konsolidované účetní závěrky a konsolidační postupy u plné metody konsolidace. Druhá část práce se věnuje analýze sestavení první konsolidované účetní závěrky na ilustrativním příkladu, přičemž ilustracích je uvážena rozvaha a výkaz zisku a ztráty, nikoliv kompletní účetní závěrka.