Analýza a řízení nákladů - Mikšík, Matěj; Mikovcová, Hana, 1959-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je analyzovat přístup k řízení a plánování nákladů vybrané organizační jednotky mezinárodní chemické společnosti. Tato organizační jednotka představuje ziskové středisko a k efektivnímu řízení nákladů využívá a spojuje prvky manažerského účetnictví a controllingu. Ke zpracování analýzy byly využity interní databáze společnosti a četné komunikace s managementem a zaměstnanci controllingového oddělení. Práce popisuje, jak jsou jednotlivé nákladové položky účtovány, prognózovány a rozpočtovány. Jako hlavní problém byl identifikován efekt zpoždění v reportovaných datech, jehož příčinou je časová náročnost konsolidace dat. Tento efekt způsobuje odchylky mezi reportovanými a skutečně dosaženými hodnotami nákladů a jeho neznalost může vyústit až v chybná manažerská rozhodnutí.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses