Analýza možností správce daně udělovat sankce - Procházka, Michal (2017)
Tato práce se zabývá sankčními ustanoveními ve vybraných daňových zákonech a možnostmi správce daně aplikovat je vůči daňovým subjektům. V posledních letech přibývají v daňových předpisech povinnosti daňových subjektů, za jejichž nesplnění jim hrozí sankce. Je tedy vhodné srovnat tyto nové sankce s již stávajícími. Cílem práce je tedy popsat vývoj sankcí v daňových zákonech. Popsán a rozebrán bude jejich vývoj od roku 1993 do současnosti a následně, tam kde je to možné, bude kvantifikována jejich výše. Popis je doplněn judikáty k vybraným ustanovením.