Analýza možností správce daně udělovat sankce - Procházka, Michal; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce se zabývá sankčními ustanoveními ve vybraných daňových zákonech a možnostmi správce daně aplikovat je vůči daňovým subjektům. V posledních letech přibývají v daňových předpisech povinnosti daňových subjektů, za jejichž nesplnění jim hrozí sankce. Je tedy vhodné srovnat tyto nové sankce s již stávajícími. Cílem práce je tedy popsat vývoj sankcí v daňových zákonech. Popsán a rozebrán bude jejich vývoj od roku 1993 do současnosti a následně, tam kde je to možné, bude kvantifikována jejich výše. Popis je doplněn judikáty k vybraným ustanovením.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses