Význam zajištění z pohledu pojistitele - Stloukalová, Aneta (2017)
Hlavním tématem diplomové práce je obligatorní zajištění. Práce se nejdříve zabývá teoretickým úvodem do zajištění, historií zajištění, analýzou zajistného trhu a zejména charakteristikou forem a typů tradičního zajištění. Praktická část diplomové práce aplikuje znalosti z teoretické části na portfolio fiktivní pojišťovny a ilustruje efekty různých zajistných struktur a jejich kombinace.