Hospodářsko-politické dopady čínských speciálních ekonomických zón na hospodaření vybraných afrických států v letech 2006 - 2016 - Dušek, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Pavlíček, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou čínských speciálních ekonomických zóny v Africe. Cílem práce je identifikovat vliv těchto zón na hospodářství vybraných afrických států. Dále jsou identifikovány hlavní problémy, jenž rozvoj těchto zón provázejí a poskytnuty návrhy řešení. K analýze a makroekonomickému přehledu jsou požita jsou dostupná data Světové banky. Výsledkem je neznatelný efekt čínských ekonomických zón na ekonomiky jednotlivých států. Na konci každé případové studie jsou vyslovena doporučení na zlepšení rozvoje zón týkajících se zejména infrastruktury, propojení s lokální ekonomikou a nastavení jasného a jednoduchého administrativního prostředí.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses