Návrh zpracování učiva o rozvaze v kontextu rozvoje účetního myšlení v podmínkách sekundárního vzdělávání - Nováková, Klára; Berková, Kateřina, 1984-; Holečková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem zpracování učiva o rozvaze v předmětu účetnictví na obchodních akademiích se zaměřením na rozvoj účetního a ekonomického myšlení žáků. Rozvaha je průřezovým tématem, které se objevuje ve výuce účetnictví ve druhém, třetím i čtvrtém ročníku a tudíž je osvojení tohoto tématu velmi důležité pro prohlubování a rozšiřování výuky. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První z nich se zaměřuje na vzdělávání, výuku účetnictví a účetní myšlení z teoretického hlediska. Druhá část je zaměřena na výzkumný projekt, na základě kterého byl ve třetí části zpracován návrh zpracování učiva z hlediska účetního a ekonomického myšlení.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses