KOMPARACE RODINNÉ POLITIKY ČESKÉ REPUBLIKY A VELKÉ BRITÁNIE V LETECH 1993-2015 - Hulčíková, Petra; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj a komparaci rodinné politiky v České republice a Velké Británii v letech 1993-2015. Rozdílný přístup obou zemí k rodinné politice je porovnán jak na úrovni přímých a nepřímých nástrojů finanční podpory rodin, tak na úrovni mikroekonomické a makroekonomické. Z výsledků práce vyplývá, že procentuální podíl výdajů na rodinnou politiku k hrubému domácímu produktu je ve Velké Británii stále vyšší než v České republice. Naopak v České republice jsou již od roku 1990 několikanásobně vyšší výdaje státu po narození dítěte do rodiny, což může způsobovat ztrátu motivace návratu na trh práce. Kromě porovnání českého a britského systému rodinné politiky, tato práce přináší návrhy možného zlepšení české rodinné politiky.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses