Makroobezřetnostní politika - Mannová, Veronika (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku makroobezřetnostní politiky a analyzuje zavedení proticyklické kapitálové rezervy ve vybraných státech. První kapitola obsahuje základní popis makroobezřetnostní politiky a souvisejících pojmů jako finanční stabilita, systémové riziko a indikátory upozorňující na systémová rizika. Druhá kapitola charakterizuje vybrané nástroje a jejich vliv na banky. Třetí část se věnuje srovnání proticyklické kapitálové rezervy v Norsku, Švédsku a České republice a důvodům, proč byla v dané zemi rezerva zavedena.