Makroobezřetnostní politika - Mannová, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku makroobezřetnostní politiky a analyzuje zavedení proticyklické kapitálové rezervy ve vybraných státech. První kapitola obsahuje základní popis makroobezřetnostní politiky a souvisejících pojmů jako finanční stabilita, systémové riziko a indikátory upozorňující na systémová rizika. Druhá kapitola charakterizuje vybrané nástroje a jejich vliv na banky. Třetí část se věnuje srovnání proticyklické kapitálové rezervy v Norsku, Švédsku a České republice a důvodům, proč byla v dané zemi rezerva zavedena.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses