Pojištění profesní odpovědnosti se zaměřením na auditory - Černohorská, Kristýna (2017)
Diplomová práce se zabývá pojištěním profesní odpovědnosti se zaměřením na činnost auditorů účetních závěrek. První část práce popisuje významné aspekty obecného pojištění odpovědnosti a přibližuje základní informace týkající se auditorské profese. Následuje bližší popis specifik odpovědnostního pojištění se zaměřením na profesní odpovědnost auditorů. Druhá část práce analyzuje nabídku tohoto specifického druhu pojištění, kterou nabízí český pojistný trh. Popsána je možnost uzavření profesního pojištění odpovědnosti auditorů prostřednictvím výhradních pojistitelů z rámcové smlouvy uzavřené s Komorou auditorů České republiky. V závěru práce je popsán postup při sjednávání pojištění a vymezuje faktory ovlivňující výši pojistného.