Analýza asistované reprodukce v České republice v období od roku 1989 do roku 2016 - Froňková, Eliška; Kobliha, Pavel; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Dle statistik má každý šestý pár v České republice problém s neplodností. Průměrný věk prvorodiček neustále roste a brzký zvrat v tomto trendu nelze prozatím očekávat. Evropa se nachází v demografickém přechodu, populace stárne.Práce analyzuje asistovanou reprodukci od roku 1989 do roku 2016. Věnuje se historickému vývoji center asistované reprodukce, samotných cyklů a počtu narozených dětí tímto způsobem. Rozebírá právní rámec asistované reprodukce a náklady spojenés touto léčbou. Ze statistických údajů hodnotí vliv asistované reprodukce na úhrnnou plodnost, přirozený přírůstek a reprodukční chování lidí. V závěrů srovnává stav asistované reprodukce v České republice se stavem v ostatních vybraných státech Evropské unie.
Vedoucí práce: Pavel Kobliha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses