Fluktuace pracovníků - Holíková, Barbora; Lorencová, Hana; Franková, Emilie, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Fluktuace zaměstnanců je nevyhnutelnou situací, které čelí každá společnost a její vysoká míra může způsobovat celkovou nestabilitu firmy. Proto byla fluktuace zaměstnanců vybrána jako hlavní téma diplomové práce. Hlavním cílem práce je pomocí analýzy dotazníkových šetření zjistit reálné příčiny fluktuace zaměstnanců na kamenných obchodech ve společnosti Sephora s.r.o. V první části práce je tedy provedeno teoretické vymezení základních pojmů, které se týkají problematiky fluktuace zaměstnanců a personálních procesů, které mohou být s fluktuací spojeny. Na teoretickou část navazuje část metodologická, která popisuje postupy metod výzkumu k vypracování této práce. Poslední částí práce je část praktická, kdy v první části je přiblížena společnost Sephora s.r.o. a v následujících částech jsou vyhodnoceny výsledky analýz obou dotazníkových šetření. Na základě výsledků výzkumu jsou poté navržena nápravná opatření a doporučení, která by mohla napomoct ke snížení reálné fluktuace zaměstnanců.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses