Analýza vývoje trhu práce z pohledu nezaměstnaných v ČR v letech 2007-2017 - Rychtár, Tomáš; Štípek, Vladimír, 1986-; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce analyzuje vývoj situace nezaměstnaných na trhu práce v České republice v letech 2007 – 2017. Cílem práce je zhodnocení situace nezaměstnaných ve sledovaném období a analýza efektivnosti především aktivní politiky zaměstnanosti. Práce porovnává situaci před hospodářskou krizí, během ní a postupný pokrizový vývoj až do současnosti pohledem nezaměstnaných osob. Teoretická část vymezuje základní teorie a přístupy, které souvisí s nezaměstnaností a rigiditou trhu práce. Vymezuje, co skutečně nezaměstnanost znamená a jak ji můžeme dělit. Zaměřuje se také na problémy, které jsou nezaměstnaností způsobeny, a kterým jde předejít nebo je zmírnit vhodnou PZ. V praktické části jsou analyzovány data související s nezaměstnaností celkovou, ale i s nezaměstnaností v hendikepovaných skupinách, které mají největší problémy při hledání práce. V druhé polovině praktické části je provedena analýza nástrojů APZ. V závěru práce jsou srovnávány výsledky z analýzy nezaměstnanosti a APZ a zhodnocení celé situace nezaměstnaných ve sledovaném období.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses