Strategická analýza ETA, a. s. - Bílek, Jan; Dvořáček, Jiří, 1947-; Šimůnková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je provedení strategické analýzy podniku ETA a. s. Toho je docíleno nastíněním vztahů v okolním prostředí společnosti, určením potenciálu podnikových zdrojů a provedením finanční analýzy. Ve výsledku je tedy cílem identifikování silných a slabých stránek podniku a odhalení možných příležitostí a hrozeb z okolního prostředí. Tohoto cíle je dosaženo prostřednictvím SWOT analýzy. Na základě zjištěných faktů je následně navrženo strategické doporučení. Diplomová práce je rozdělena na teoreticko-metodologickou a praktickou část. Teoreticko-metodologická část práce představuje terminologii spjatou s danou problematikou, zatímco v praktické části jsou aplikovány jednotlivé nástroje a metody vztahující se k nastíněným oblastem. Přínos této práce spočívá v definování konkrétních vztahů, které charakterizují vnější okolí podniku a zároveň je poodhalen jeho zdrojový potenciál. Tyto poznatky tak mohou být prakticky využity pro stanovení konkurenční pozice společnosti, určení konkurenčních výhod a zároveň vymezení samotné podnikové strategie.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses