Komparace reformy zdravotnictví Patient Protection and Affordable Care Act s návrhem American Health Care Act ve Spojených státech amerických - Neužil, Jakub; Zeman, Martin; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat reformu amerického zdravotnictví Patient Protection and Affordable Care Act z roku 2010 a komparovat ji s návrhem zákona American Health Care Act z března roku 2017. V teoretické části je obsaženo srovnání hlavních modelů zdravotnictví ve světě a detailněji popsán systém zdravotní péče v USA. V praktické části je obsažena podrobnější analýza a komparace obou legislativ za pomoci fiktivních agentů získávající zdravotní pojištění na neskupinovém trhu. Hlavním výstupem práce je potvrzení hypotézy, že v případě přijetí studovaného návrhu zákona by určitým skupinám obyvatel prohibitivně zdražilo pojistné a celkový počet nepojištěných osob by vzrostl.
Vedoucí práce: Martin Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses