Analýza dopadov nízkych úrokových sadzieb na hospodárenie bánk na Slovensku - Krupová, Janka; Dvořák, Petr, 1960-; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cieľom diplomovej práce je zanalyzovať hospodárenie vybraných bánk na Slovensku v prostredí nízkych úrokových sadzieb a zhodnotiť ich dopady aj na celkový bankový sektor. Sledovaným obdobím sú roky 2005 až 2016 pre dostatočnú možnosť porovnania rôznych ukazovateľov. Sledovanými ukazovateľmi boli predovšetkým úrokové výnosy a výnosy z poplatkov a provízií, úroková marža, rentabilita aktív a vlastného kapitálu a objem poskytnutých úverov. Analýza sa zamerala aj na riziko podstupované bankami v oblasti úverových operácií, prostredníctvom sledovania zlyhaných úverov a taktiež ich podielu na celkovom objeme úverov. Dôležitou časťou diplomovej práce je i vývoj menovej politiky a úrokových sadzieb na Slovensku.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses