Komparace podpory aktivního otcovství České republiky a severských zemí od 70.let po současnost - Hubínková, Petra; Krebs, Vojtěch, 1950-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem podpory aktivního otcovství a jeho komparací na příkladu severských zemí – Finska, Švédska, Norska, Dánska a Islandu a České republiky v období od sedmdesátých let minulého století po současnost. Hlavním cílem práce je analýza vývoje systému podpory aktivního otcovství a jeho současné podoby v severských zemích a v České republice a následný návrh na možná zlepšení podpory aktivního otcovství v ČR.Fenomén aktivního otcovství je představen obecně spolu se změnami otcovské role v průběhu historie. Práce seznamuje s vývojem opatření v daných státech, zasazuje pojem aktivního otcovství do rodinné politiky dané země a zjišťuje, jaké faktory stojí za jejich rozdíly. Práce taktéž analyzuje současnou podobu a přináší výsledky, kterých dané země od zavedení dosahují. V závěru práce navrhuje opatření a možnosti, které by mohli být inspirací pro rozvoj podpory aktivního otcovství v České Republice.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses