Ztracené dekády - japonská ekonomika v letech 1990--2010 - Trnka, Miroslav; Skřivan, Aleš, 1973-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se primárně zabývá problematikou hospodářské situace Japonska mezi lety 1990 a 2010, které je označováno jako období ztracených dekád. Cílem práce je především nalézt příčiny této krize, posoudit roli specifického vývoje japonské ekonomiky na krizovém vývoji a zhodnotit politiku vlády a centrální banky při řešení této krize. Dále se práce bude zabývat rolí Japonska ve světě, a to především na poli mezinárodního obchodu. Tématem bude i vzájemné srovnání obou ztracených dekád. Okrajově se práce bude zabývat i vývojem japonské ekonomiky po roce 2010, a to na příkladu programu premiéra Šinzó Abeho, nazývaném Abenomics.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses