FINANČNÍ GRAMOTNOST A FINANČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V ČR - Tomanová, Jana (2012)
Diplomová práce se zabývá finanční gramotností a finančním vzděláváním v České republice a jejím cílem je analyzovat aktivity zvyšující finanční gramotnost. První kapitola přináší úvod do problematiky finanční gramotnosti (pojem, struktura, historie, atd.). Další kapitola analyzuje aktivity, jejichž účelem je zvýšit finanční gramotnost populace České republiky. Další kapitola je věnována vlastnímu výzkumu mezi učiteli a pedagogickými pracovníky. Následující kapitola shrnuje zjištění z vlastního výzkumu a přináší doporučení pro zvýšení efektivnosti procesu finančního vzdělávání.