Optimalizace vybraného procesu v nadnárodní auditorské fimě - Bránišová, Kateřina (2017)
Tato diplomová práce se zabývá zmapováním vybraného procesu dodržování nezávislosti zaměstnanců v nadnárodní auditorské firmě a jeho optimalizací. Během počáteční fáze mapování byli využity následující nástroje: walkthrough nebo SIPOC diagram. Jako standardem pro zobrazení procesu byla využita ČSN ISO 5807. Pro účel optimalizace bylo nutné provézt analýzu dat za uplynulý rok, což ukázalo na subproces s nejvyšším procentem nevyplněných potvrzení nezávislosti a následně byla provedena podrobnější analýza. Na celý zmapovaný proces byla aplikovaná teorie úzkých míst, která poukázala na 3 místa, u nichž byla navržena řešení. Nově nastavené procesy by měly ušetřit čas a také až o 66 % snížit počet nevyplněných potvrzení.