Analýza a návrh optimalizace reportingu o udržitelném rozvoji na příkladu konkrétní organizace - Vařejčko, Jan; Petera, Petr, 1976-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předkládaná kvalifikační práce se zabývá sférou společenské odpovědnosti firem a oblastí vykazování informací o udržitelném rozvoji v rámci tzv. CSR reportů. Na začátku práce je vymezena problematika řízení udržitelného rozvoje včetně jednotlivých kroků vedoucích k implementaci CSR do podnikové struktury. Tato část je následována úsekem zaměřeným na samotný reporting informací nefinančního charakteru, jež se zabývá nejen příčinami, faktory či výhodami reportingu, ale i obsahem a kvalitou CSR zpráv. Daný úsek je doplněn pojednáním o standardech, směrnicích a doporučeních z oblasti společenské odpovědnosti. Znalosti nabyté v průběhu teoretické části jsou posléze rozšířeny analýzou a evaluací CSR reportů publikovaných zkoumanou společností, potažmo vyhodnocením podnikového sběru informací na poli udržitelného rozvoje. Na závěr práce jsou stanovena optimalizační řešení, která se týkají nejen samotné CSR zprávy, ale rovněž strategického řízení CSR aktivit.
Vedoucí práce: Petr Petera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses