Zajišťovací účetnictví měnového rizika - Doucha, Radek; Teplý, Petr, 1977-; Hejdová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem diplomové práce „Zajišťovací účetnictví měnového rizika“ je analyzovat možnosti zajištění proti měnovému riziku se zaměřením na finanční deriváty a nastínění této problematiky z pohledu účetních předpisů, spolu se souvisejícím budoucím vývojem po příchodu nového standardu IFRS 9. V úvodu se práce věnuje popisu měnového rizika a charakteristice jednotlivých typů derivátů, poté pojednává o účtování s těmito nástroji. V praktické části je oceněna zajišťovací strategie modelové společnosti významnými bankami a výsledky jsou dále analyzovány. V závěru jsou představeny změny, které přinese nový standard IFRS 9.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses