Elektronické mýtné systémy v Londýně a Singapuru - Schönfeld, Martin; Zelený, Lubomír; Míka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato práce řeší zejména elektronické mýtné systémy v Londýně a Singapuru. V úvodní kapitole jsou popsány obecné i praktické přístupy k řešení problémů spojených s rychle rostoucí dopravou ve městech. Získané poznatky jsou uplatněny při detailním popisu dopravní infrastruktury, elektronického mýtného a nízkoemisní zóny v Londýně a Singapuru. Pomocí této analýzy jsme zjistili, že zavedení EMS téměř v obou městech splňuje svůj účel a přináší pozitivní výsledky. Proto lze předpokládat, že v Praze by tomu při správném nastavení bylo podobně. V poslední části jsou tak představeny návrhy na zlepšení dopravní situace hlavního města České republiky. Nejdetailněji je zde rozpracována možnost zavedení elektronického mýtného systému v Praze. Hlavním přínosem této práce je analýza fungování elektronických mýtných systémů v Londýně a Singapuru a vypracování návrhů na zlepšení dopravní situace v Praze. Poznatky z této práce by mohly být užity pro seznámení se s teoretickými přístupy k řešení dopravních kongescí či jakým způsobem jsou kongesce řešeny ve městech Londýn a Singapur. Tento text by také mohl sloužit jako podklad k zavedení EMS a dalších opatření v Praze.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses