Ocenění podniku Centrum Pivovar a.s. - Sadílek, Matěj; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je určit objektivizovanou hodnotu nemovitostního podniku Centrum Pivovar a.s. k 31.12.2016 pro jeho současné akcionáře. Práce sestává ze dvou základních částí. V teoretické části je popsána metodika a jsou zde definovány základní termíny. Praktickou část tvoří aplikace postupů popsaných v teoretické části na vybraný podnik. Oceňovaná společnost je podrobena nejprve strategické analýze s cílem určit perspektivnost podniku. Dále je provedena finanční analýza, pomocí které je zhodnoceno finanční zdraví podniku. Na základě takto získaných informací byl sestaven finanční plán a na základě tohoto plánu provedeno ocenění výnosovou metodou diskontovaných volných peněžních toků.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses