Ocenění společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s. - Stejskalová, Jana (2017)
Diplomová práce na téma „Ocenění společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s.“ má za cíl stanovit tržní hodnotu této společnosti k 1.1.2016 za účelem hypotetického prodeje. Práce se skládá z 5 částí. První část je věnovaná seznámení se se společností, následně je provedena finanční a strategická analýza oceňovaného podniku a jeho konkurentů. Ve čtvrté části je provedena analýza a prognóza generátorů hodnoty, jejímž výsledkem je sestavení finančního plánu na období 2016 – 2021. Výsledné ocenění společnosti je provedeno metodou DCF equity s doplňkovou metodou tržního porovnání.