Ocenění společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s. - Stejskalová, Jana; Brabenec, Tomáš; Leja, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce na téma „Ocenění společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s.“ má za cíl stanovit tržní hodnotu této společnosti k 1.1.2016 za účelem hypotetického prodeje. Práce se skládá z 5 částí. První část je věnovaná seznámení se se společností, následně je provedena finanční a strategická analýza oceňovaného podniku a jeho konkurentů. Ve čtvrté části je provedena analýza a prognóza generátorů hodnoty, jejímž výsledkem je sestavení finančního plánu na období 2016 – 2021. Výsledné ocenění společnosti je provedeno metodou DCF equity s doplňkovou metodou tržního porovnání.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses