Právo být zapomenut v kontextu elektronizace veřejné správy v ČR - Vycpálková, Barbora (2017)
Tématem práce je institut práva být zapomenut, a to zejména v kontextu shromažďování dat veřejnou správou v České republice. Základem je analýza vybraných registrů veřejné správy, jimiž jsou insolvenční rejstřík, rejstřík trestů a evidence přestupků ve vztahu k tomuto právu. První část práce se věnuje sociologickým a historickým souvislostem, národnímu i komunitárnímu právnímu rámci a rozboru dosavadních výzkumů ve zkoumané oblasti. Ve druhé části jsou analyzovány vybrané databáze a na základě souvisejících právních předpisů jsou diskutovány možnosti a úskalí aplikace práva být zapomenut.