Právo být zapomenut v kontextu elektronizace veřejné správy v ČR - Vycpálková, Barbora; Lechner, Tomáš; Mikulová, Magdalena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tématem práce je institut práva být zapomenut, a to zejména v kontextu shromažďování dat veřejnou správou v České republice. Základem je analýza vybraných registrů veřejné správy, jimiž jsou insolvenční rejstřík, rejstřík trestů a evidence přestupků ve vztahu k tomuto právu. První část práce se věnuje sociologickým a historickým souvislostem, národnímu i komunitárnímu právnímu rámci a rozboru dosavadních výzkumů ve zkoumané oblasti. Ve druhé části jsou analyzovány vybrané databáze a na základě souvisejících právních předpisů jsou diskutovány možnosti a úskalí aplikace práva být zapomenut.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses