Online vzdělávací kurzy jako podnikatelská příležitost - Žežulka, Jan (2017)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat český trh online vzdělávání ve formě videa a zhodnotit, zda je z pohledu lektora podnikatelsky zajímavé vytvořit online video kurz na některém z komerčních portálů. V práci byly analyzovány portály Seduo, VímVíc, Naučmese a Kurzy pro radost. Následně byly provedeny rozhovory s lektory nejúspěšnějších dvou kurzů na každém portálu. Výsledné doporučení pro lektory je, že online video kurzy jsou zajímavý zdroj pasivního příjmu, který není nutné příliš udržovat. Pokud by se lektor chtěl online video kurzy živit, pak by musel prodávat kurzy na vlastní platformě nebo na zahraničních portálech.