Online vzdělávací kurzy jako podnikatelská příležitost - Žežulka, Jan; Andera, Michal, 1984-; Mareš, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat český trh online vzdělávání ve formě videa a zhodnotit, zda je z pohledu lektora podnikatelsky zajímavé vytvořit online video kurz na některém z komerčních portálů. V práci byly analyzovány portály Seduo, VímVíc, Naučmese a Kurzy pro radost. Následně byly provedeny rozhovory s lektory nejúspěšnějších dvou kurzů na každém portálu. Výsledné doporučení pro lektory je, že online video kurzy jsou zajímavý zdroj pasivního příjmu, který není nutné příliš udržovat. Pokud by se lektor chtěl online video kurzy živit, pak by musel prodávat kurzy na vlastní platformě nebo na zahraničních portálech.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses