Investice do nemovitosti jako možnost pasivního příjmu - Jemelík, Zdeněk; Radová, Jarmila; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem diplomové práce je zjistit, zda přímá investice do nemovitosti může generovat stabilní pasivní příjem. Práce srovnává dlouhodobý a krátkodobý pronájem bytu prostřednictvím platformy Airbnb z hlediska výnosnosti a podle určené lokality. V úvodu jsou definovány základní pojmy, subjekty a vývoj na trhu nemovitostí včetně predikce. V dalších kapitolách jsou charakterizovány výhody, rizika a ukazatele výkonnosti. Znázorněn je aktuální vývoj hypotečního trhu, možné zdroje financování a konkrétní výběr investičního bytu podle zvolených městských částí. Závěrečná část analyzuje a srovnává výsledky jednotlivého typu pronájmu a stanovuje doporučení.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses