Analýza a návrh optimalizace reportingu o udržitelném rozvoji na příkladu zvoleného podniku - Petrůj, Jan (2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku udržitelného rozvoje a jeho reportingu ve vybrané společnosti ÚJV Řež, a.s. V této práci je nejprve teoreticky vymezena oblast udržitelného rozvoje s důrazem na jeho měření a následné vykazování v rámci požadavků vybraných standardů. Poznatky z teoretické části jsou posléze využity v praktické části, kde autor nejprve zkoumá současný stav reporting zvolené společnosti, analyzuje jeho pozitiva a negativa a následně navrhuje jeho optimalizaci.