Snižování výrobních nákladů vlivem standardizace práce - Riemer, Tomáš; Mikovcová, Hana, 1959-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je sestavení kalkulace výrobních nákladů, která porovnává situaci na výrobní lince Toyota před a po zavedení standardizace práce. Teoretická část je rozdělena do dvou hlavních částí, první z nich je zaměřena na finanční řízení podniku a druhá na filosofii štíhlé výroby. V praktické části je nejprve charakterizován sektor Automotive, ve kterém podniká firma Continental. Součástí jsou také základní informace o společnosti, její organizační struktura a nastavený systém zlepšovacích procesů. Finální linka Toyota je předmětem nákladové analýzy, nejprve je popsána situace před zavedením standardizace a průběh implementace standardizace. Následující část práce ukazuje přehled výrobních nákladů a výpočet ziskovosti, který je dále přiblížen více do detailu v nákladových oblastech, které mohou být ovlivněny optimalizací linky. V závěru práce se nachází srovnávací kalkulace před a po zavedení opatření, která dokazuje pozitivní efekt plynoucí z dodržování standardů.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses