Kategorizace a způsoby využití městských vnitrobloků - Ryšavá, Petra; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce Kategorizace a způsoby využití městských vnitrobloků se zabývá tématem specifického prostoru na pomezí veřejného a soukromého prostoru, vnitrobloku. V teoretické části je vnitroblok zkoumán z pohledu urbanistického a historického vývoje, zasazeného na území Prahy. V prostředí městské zástavby pak práce abstrahuje dílčí prvky jako jsou veřejný prostor a blok a dostává se až k popisu vzniku a vývoji vnitrobloků. Ve stěžejní druhé části práce využívá poznatků teoretických a kategorizuje vnitrobloky dle vybraných parametrů. Předkládá také praktické příklady jejich využití na základě definovaných kategorií a tyto kategorie dále využívá pro rozvoj metodiky pro revitalizační projekty vnitrobloků.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses