Průmysl 4.0 -- aditivní výroba v ČR a její využití ve zdravotnictví - Šumšalová, Pavla; Lorenc, Miroslav, 1974-; Mareš, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce mapuje současné využití technologie 3D tisku v oblastizdravotnictví v podmínkách ČR. Získaná data porovnává s výsledky českéhovýzkumu zaměřeného na využití technologie obecně v českém průmyslovémprostředí. Úvodní část práce je věnována obecné tématice digitalizace společnosti v rámci Industry 4.0, dále se zaměřuje na vývoj a využití aditivních technologií výrobyv průmyslové výrobě obecně až ke specifickům jejího globálního využití v oblastizdravotnictví. Praktická část práce se opírá o analýzu získaných primárních a sekundárních dat. Pro sběr primárních dat byla využita metoda dotazníkovéhošetření doplněná o polostrukturované osobní rozhovory. Výsledky vlastníhovýzkumu v porovnání se sekundárními výzkumy ukazují vyšší míru využitítechnologie 3D tisku ve zkoumaném oboru, převázně v oblasti 3D tisku z kovovýchmateriálů pro výrobu finálních výrobků.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses