Komparativní analýza budování elektronické identity v členských státech EU - Ševčík, Jan; Lechner, Tomáš; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se věnuje analýze budování elektronické identity v členských státech Evropské unie vycházející z nařízení č. 910/2014 o elektronické identifikaci a službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce na vnitřním trhu, zvaným nařízení eIDAS. Zkoumá systémy elektronické identifikace v jednotlivých státech a stav vývoje národních uzlů, díky kterým bude možné vzájemné uznávání těchto systémů. V první části práce je porovnán stav implementace systému elektronických identit ve všech členských státech. Zaměřuje se na jejich prostředky elektronické identifikace a na stav budování eIDAS uzlů. Ve druhé části se zaměřuje na detailní analýzu vybraných členských států (Česká republika, Estonsko a Rakousko). Z analýzy vyjde návrh doporučení pro systém elektronické identifikace České republiky.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses