Koupě podniku v insolvenčním řízení - LESS & TIMBER s.r.o. - Šimandlík, Daniel (2017)
Jedním z dílčích cílů této diplomové práce je určení pozice společnosti LESS & TIMBER před jejím úpadkem, a to pomocí analýzy vývoje vnitřního a vnějšího prostředí, analýzy konkurentů, ceny vstupů, relevantního trhu, SWOT analýzy a v neposlední řadě finanční analýzy. Na základě těchto informací určím hlavní příčiny úpadku společnosti.Dalším cílem práce je popat průběh insolvenčního řízení a neúspěšný pokus o reorganizaci firmy.V závěru práce se zaměřím na finanční analýzu společnosti po prodeji a pokusím se predikovat budoucí vývoj společnosti.