Lead management v pojišťovnictví - Štěrbová, Adéla (2017)
Problematika lead managementu se věnuje hladkému propojení komunikačních kanálů či jednotlivých oddělení ve firmě a kvalitě předávaných obchodních příležitostí. Zavedení lead managementu v rámci firmy je však poměrně radikální změnou. Pro řízení změn je využíván reengineering a mapování původních procesů ve firmě. V rámci této práce byly podrobně zmapovány procesy dvou pojišťoven, na nichž byl reengineering proveden. Byly navrženy jak menší změny, které v rámci současných systémů umožňují efektivnější lead management, tak změny radikální, které by znamenaly změnu infrastruktury obou firem. Zároveň jsou v práci uvedena obecná doporučení, jak lead management v pojišťovnictví efektivně využívat. Cílem této práce je navržení optimálního procesu lead managementu v pojišťovnictví.