Spolupráce firem s digitálními nomády v pozici zaměstnanců a nezávislých profesionálů - Královcová, Kamila (2017)
Rozvoj moderních informačních a komunikačních technologií nabízí široké možnosti jejich využití. V některých oborech jsou dnes počítač a internetové připojení jediné předpoklady potřebné k realizaci pracovních činností. To vytváří prostor k práci na jakémkoli místě na světě, kde jsou tyto dva prostředky k dispozici. Postupně se rozvíjí fenomén, který se nazývá digitální nomádství. Předložená práce se zabývá vlivy působícími na rozvoj fenoménu digitálního nomádství a zkoumá základní předpoklady pro efektivní spolupráci firem a digitálních nomádů. Danou problematikou je možné se zabývat z různých úhlů pohledu, tato diplomová práce se ji snaží uchopit z pohledu řízení firmy. Pomocí kvalitativního výzkumu identifikuje základní předpoklady pro efektivní spolupráce firem s digitálními nomády.