Ocenění MONETA Money Bank, a.s. - Potůček, Tomáš (2017)
Diplomová práce se zabývá finanční a strategickou analýzou MONETA Money Bank, na které navazuje vyčíslení vnitřní hodnoty jejích akcií. K ocenění byla použita metoda DCF a metoda srovnatelných podniků.První část práce se zabývá metodikou použitých oceňovacích metod a specifickými bankovními finančními ukazateli. Druhá část je věnována analýze hospodaření banky a samotnému ocenění. V závěru jsou porovnány výsledné hodnoty ocenění a tržní cenou akcie a identifikovány pravděpodobné důvody podhodnocení akcií na trhu.